Вашингтон — По-малко от две години след като Върховният съд върна

...
Вашингтон — По-малко от две години след като Върховният съд върна
Коментари Харесай

Върховният съд ще разгледа сблъсъка на забраната за абортите в Айдахо с федералния закон за спешна помощ

Вашингтон — По-малко от две години откакто Върховният съд върна политиката за абортите на щатите, като анулира Роу против Уейд, съдиите ще изслушат второто от два случая в границите на един месец, които включват старания за ограничение на достъпа до процедурата.

Последният спор, за който ще се приказва в сряда, включва взаимоотношението сред съвсем цялостната възбрана на абортите в Айдахо и федерален закон, който изисква Medicare- участващи лечебни заведения, с цел да обезпечат нужното стабилизиращо лекуване, в това число незабавни грижи за аборт, на майка, чието здраве е изложено на сериозен риск.

Законът на Айдахо влезе в действие, откакто Върховният съд анулира Роу през юни 2022 година и го прави закононарушение за лекарите да правят множеството аборти, с изключение на когато е належащо да се избави живота на майката. Но администрацията на Байдън съди щата през август 2022 година с аргумента, че неговият закон е противоконституционен и се защищава от Закона за незабавно здравно лекуване и труд, или EMTALA.

реше...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР